Țara arde și poporul privește.

Ca să nu abordez tema protestelor d.p.d.v. ecologic(căco e vorbă lungă), să o fac(em) politic – îmi permit o dată pe lună să bag și câte-un rezumat pe tema asta. Iată doar câteva link-uri(ce mi s-a părut mai relevant) din ultimele 10 zile cu ce se-ntâmplă în timp ce majoritatea șad frumos acasă uzând butoanele telecomenzii.

  • http://prisacariu.ro/2013/10/24/temeti-va-de-victor-ponta-aveti-toate-motivele-nu-l-mai-subestimati/ – Acesta e un text care explică de ce se face Ponta că plouă. “ Iliescu, deși are trei sute de ani, ține conferințe și mai scoate cîte o carte în limba de lemn; Năstase are blog și cărți de citit, hărți de colecționat și tablouri de admirat; Băsescu tocmai și-a înnoit brevetul de pilot, se poate duce pe mare. Ponta, însă, are totul de pierdut dacă își pierde funcția.
  • http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-15825950-mai-mare-frauda-comisa-cel-mai-cinstit-guvern.htm – “Premierul Victor Ponta si guvernul sau trebuie totusi sa plece, nu pentru ca asa ii cer protestatarii, opozitia sau vreun analist despre care va spune in secunda doi ca e basist. Premierul Ponta si guvernul sau au probat  uluitoarea capacitate de a compromite orice mare proiect incape pe mana lor. “ + “Nici un om rational nu se mai indoieste azi ca Victor Ponta ajutat de USL a pacalit o tara intreaga

Între timp monumentele sunt tratate cu jet de apă sub presiune. Dar cui îi pasă dacă sunt distruse încet-încet? Idem și pentru ce a mai rămas din statul ăsta. Dacă nu acum să mai salvezi ceva din el, mă-ntreb când? Dar nu-i bai, nu-i așa? Noi să fim sănătoși. E greu să convingi pe cineva că e bine să protesteze pentru câteva hectare de teren sălbatic sau pentru otrăvirea apei din pânza freatică, dar să vadă că este furat pe față și să continue cu treacă-meargă, asta eu chiar n-o pricep.

Noroc cu bulgarii, măcar ei sunt mai hotărâți decât noi să schimbe ceva: http://revolution-news.com/bulgaria-anti-government-protest-day-133-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%81withme-protesters-and-students-occupying-sofia-university-in-solidarity/ . La ei scânteia a fost alta, nu Roșia Montană. Nu prea am găsit articole pe tema asta. Ideea e că măcar populația de peste Dunăre s-a trezit, nu contează de ce.

Lasă un comentariu